Matkan plussat ja miinukset: 
 • Suorat lennot
 • Erinomainen yhdistelmä kulttuuria ja liikuntaa
 • Nähdään paljon Kiinan maaseutua
 • Kävelyosuudet Kiinan muurilla
 • Vaellussauvat käyttöön paikan päällä
 • Kiinalainen ruokakulttuuri (matkalla täysihoito)
   
 • Kiinan muurilla paljon eri korkuisia askelmia
   

Great Wall (50plus-matka)

50plus-matkoilla matka-, vaellus-, patikointi- ja pyöräilyreitit ovat samoja kuin muillakin esitelähdöillämme, mutta matkaseura on yleensä hiukan kokeneempaa ja varttuneempaa ja etenemistahti hiukan rauhallisempi.

Chengde – Jinshanling – Mutianyu – Huanghuacheng (Lakeside Great Wall Reserve) – Peking

Vaativuus: XX

Yli 2000 vuotta vanha Kiinan muuri on yksi maailman suurista ihmeistä. Tällä matkalla patikoimme muurin syrjäisissä osissa keskellä Yan Shan -vuoriston jylhää luontoa. Huanghuachengissä saamme erilaisen näkökulman Kiinan muuriin kulkiessamme järven rannalla ja vehreässä kanjonissa. Patikoimme myös kauniissa Chengdessä. Tutustumme lähemmin Kiinan monituhatvuotiseen historiaan mm. Kielletyssä kaupungissa ja Chengden Keisarillisessa kesäpalatsissa. Kiinalaista arkipäivää näemme paikallisessa kodissa ja lastentarhassa. Raotamme verhoa myös itämaiden terveisiin elämäntapoihin tutustumalla taijin salaisuuksiin. Tällä matkalla meille avautuu pala alkuperäistä Kiinaa ja itämaista mystiikkaa, jotka yhdistettyinä reippaaseen liikuntaan tekevät matkasta unohtumattoman. Matkalla on täysihoito.

A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, RE=retkieväät, P=päivällinen

1. päivä, lauantai
Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 18.05 suoralla lennolla Pekingiin.

Peking – Chengde
2. päivä, sunnuntai

Klo 6.55 saavumme Pekingiin. Lähdemme suoraan lentokentältä noin kolmen tunnin bussimatkalle (260 km) Chengdeen, jossa majoitumme 2 yöksi vaatimattomaan, mutta viihtyisään Yun Shan -hotelliin. Chengden sijainti vuorten ja metsien keskellä viehätti jo 1700-luvulla myös mantšukeisaria, joka rakennutti sinne kesäpalatsin. Esikuvana oli Pekingin Keisarillinen kesäpalatsi, mutta Chengden palatsialueesta tuli kaksi kertaa suurempi. Siellä hallitsija nautti vuoriston viileydestä ja metsästeli keisarillisilla metsästysmailla. Iltapäivällä vierailemme mantšukeisarin vehreässä kesäpalatsissa, jonka suuri puutarha tarjoaa meille rentouttavan ympäristön iltapäivän kävelyretkelle. (L, P)

Chengde
3. päivä, maanantai
(patikointia 3–4 tuntia)

Aamiaisen jälkeen nousemme läheiselle Pesukarttukalliolle. Laskeudumme alas köysiradalla. Ne, jotka eivät halua kävellä ylös, voivat myös nousta sinne köysiradalla. Iltapäivällä vierailemme mielenkiintoisessa 1700-luvun loppupuolella rakennetussa Putuozongcheng-temppelissä, jonka esikuvana on ollut valtava Potalan palatsi Tiibetissä. (A, L, P)

Chengde – Jinshanling – Mutianyu
4. päivä, tiistai
(10 km, patikointia 5–7 tuntia)

Aamiaisen jälkeen ajamme noin tunnin matkan Jinshanlingiin. Vierailemme paikallisessa kodissa ja lastentarhassa. Sen jälkeen lähdemme kävellen Kiinan muuria pitkin kohti Simatain kylää. Muuri kiemurtelee upeassa vuoristomaisemassa. Päivän vaellus on suhteellisen vaativa. Näin syrjäisellä muurin osalla tapaa harvoin muita kulkijoita. Reitin alkuosa on kunnostettua muuria, kun taas loppuosan kunnostamaton osuus antaa aivan toisenlaisen kuvan Kiinan muurista. Nautimme muurilla retkilounaan. Samalla saamme nauttia luonnonrauhasta, jota on mukava myöhemmin muistella Pekingin suurkaupungin vilkkaudessa. Patikoinnin jälkeen lähdemme bussilla kohti Mutianyun kylää, jonka läheisyydessä majoitumme 2 yöksi vaatimattomaan hotelliin. (A, RE, P)

Huanghuacheng
(Lakeside Great Wall Reserve)
5. päivä, keskiviikko
(10 km, patikointia 4–5 tuntia)

Teemme kokopäiväretken Huanghuachengiin, jossa meillä on ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä Kiinan muurin laskeutuvan vuorelta järveen ja nousevan sieltä jälleen ylös peräti kolmessa eri paikassa. Patikoimme upeissa järvi- ja vuoristomaisemissa sekä puron vartta kauniissa kanjonissa Kiinan muurin kulkiessa ylväänä yläpuolellamme. Näemme myös Ming-dynastian aikaisen kastanjapuutarhan ja nautimme retkilounaan. Järvelle pääsee myös veneilemään, mutta uiminen on kielletty. Retken päätteeksi vierailemme vielä paikallisella maatilalla. (A, RL, P)

Mutianyu – Peking
6. päivä, torstai
(5–6 km, patikointia 3–4 tuntia)

Vehreällä ja suositulla Mutianyun alueella sijaitsee yksi parhaiten kunnostetuista Kiinan muurin osuuksista. Täällä saamme hyvän käsityksen siitä, millaisia muuri ja vartiotornit ovat alun perin olleet. Aamupäivän kävelyn jälkeen jatkamme bussilla Pekingiin. Ennen kuin majoitumme 3 yöksi hyvään keskitason Capital-hotelliin, näemme Pekingin olympialaisten keskeisimmät kisapaikat. (A, L, P)

Peking
7. päivä, perjantai

Aloitamme päivän kävelemällä lähellä sijaitsevalle Taivaallisen rauhan aukiolle. Sieltä jatkamme kävellen Kiellettyyn kaupunkiin, keisarien asuin- ja hallintopalatsiin, jonka lohikäärmevaltaistuimelta Keskustan valtakuntaa hallittiin lähes 500 vuoden ajan. Lopuksi nousemme Hiilikukkulan laelle ihailemaan Kielletyn kaupungin yli avautuvaa maisemaa. Lounaan jälkeen vierailemme cloisonné-tehtaalla katsomassa, kuinka taidokkaita soluemalitöitä valmistetaan. Päivällisen jälkeen näemme värikkään ja vauhdikkaan akrobatiaesityksen. (A, L, P)

Peking
8. päivä, lauantai

Aikaisin aamulla voimme liittyä Auringonnousun puistossa taiji-aamuvoimistelijoiden joukkoon. Varjonyrkkeilyn (taiji) avulla ihminen oppii entistä paremmin hallitsemaan liikkeitään, rentouttamaan lihaksiaan, keskittymään ja hengittämään oikein. Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Pekingin eläintarhaan ja sen pandoihin, onhan isopanda Kiinan symboli. Lounaan jälkeen on vielä aikaa ostoksille. Viimeisen illan Kiinassa kruunaa Pekingin ankka -päivällinen. (A, L, P)

Peking – Helsinki
9. päivä, sunnuntai

Klo 10.55–14.55 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

Matkan erityispiirteitä:
Liikunnan lisäksi matkalla tulevat esiin Kiinan kulttuuri – ruokakulttuuria unohtamatta (matkalla on täysihoito) – ja historia sekä vaikuttavat nähtävyydet. Majoitumme vaatimattomissa sekä keskitason hotelleissa. Tärkeimmät varusteet ovat hyvät jalkineet ja mukava ulkoiluasu, jossa voi liikkua rennosti. Päivärepussa kannamme mm. retkieväät ja juomavedet. Reitillä on paljon nousuja ja laskuja, joissa askelman korkeus on välillä jopa 60 cm. Koko päivän kävelyreitti muurilla on suunniteltu siten, että halutessaan voi osallistua vain aamupäivän kävelylle. Suurin osa muuriosuudesta on vielä kunnostamatta, joten se on paikoin rikkonainen. Olemme varanneet riittävän määrän vaellussauvoja kaikille matkalle lähtijöille. Sauvojen käyttö ei suinkaan ole pakollista, mutta suosittelemme niitä maasto-olosuhteista ja korkeuseroista johtuen. Mikäli käytätte omia sauvoja, huomatkaa, että reitillä saa käyttää vain sellaisia vaellussauvoja, joiden kärjet on suojattu kumitulpalla.
Matkalla tarvitaan Kiinan viisumi. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.
Reittien kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Linkkejä:
Mountain Resort and its Outlying Temples, Chengde
The Great Wall
Imperial Palaces of the Ming and Qing Dynasties in Beijing and Shenyang


Näytä KR Great Wall - patikointia Kiinan muurilla suuremmalla kartalla

Huom! Kartta on suuntaa antava.

Ylös